NÄTGALLERI

INGBRITT IRENE LAGERBERG

Konstverk av Ingbritt Irene Lagerberg
"Stol"
Teknik: Serigrafi Mått: 18x25 cm Upplaga: 190 ex. Hemsidenummer: 2245
Pris: 700 kr

BIOGRAFI

Signaturen ii står för Ingbritt Irene Lagerberg.
Ingbritt- Irene Lagerberg föddes 1943 i Kungälv. Hon växte även upp i Kungälv, men har bott i Göteborg de senaste 30 åren. Hon har arbetat som konstnär i mer än 20 år.
Hennes konstnärliga bana startade mycket tidigt i livet efter hennes behov att uttrycka sig medelst bilder. Alla målningarna är händelser som är förankrade i verkligheten.
Lagerberg använder sig av en del olika tekniker, bl.a. olja, tempera, akryl, gouache, olika grafiska tekniker och betong och järn.

”Jag vill att mina betraktare skall se på mina tavlor med intresse och fantasi!”

”Tempera på handgjort papper från mullbärsträdet. På detta speciella papper målar jag med tempera som jag blandar enligt urgammalt recept. Jag tycker att det passar mycket bra, det uppstår en slags symbios. Papper är mycket gammalt, liksom tempera som fanns före oljefärgen.

Stolar har personlighet. Det finns rustika stolar som är som vardagsmänniskor. Stolarna är grupperade så de skildrar olika skeenden i livet. Även de engelska stolarna, traditionstyngda och självklara, vill jag se som ett uttryck av väntan och förväntan i positiv bemärkelse.


KONSTNÄRER
Tillbaka till Nätgalleriet